Recept

Knäckebröd

Detta är ett recept för tunna knäckebröd som är nyttiga och goda.

För att göra dessa behöver du en bunke som ungefär rymmer en liter. Dessutom ugnsplåt och ungsplåtspapper. En del av ingredienserna kan varieras eller blandas på andra sätt än vad som står i receptet. Till exempel kan havremjöl användas i stället för eller ihop med majsmjöl. Till exempel 1–1,5 dl havremjöl.

Ingredienser (täcker en plåt)

  • 2 dl kokat vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2,5-3 dl majsmjöl
  • 1 dl solroskärnor / pumpafrön
  • 0,5 dl linfrön /chiafrön / hampafrön
  • 1 tsk flingsalt

Instruktioner

  1. Koka upp 2 dl vatten.
  2. Häll upp 0,5 dl rapsolja i decilitermått.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Häll i vatten och rör ihop tillsammans med olja.
  5. Tryck ut deg på plåten (på ungsplåtspapper).
  6. Ställ in i ugn.
  7. Ta ut plåten och låt kallna en stund.

175° (150° i varmluftsugn) | 50-55 min

Timmar:
Minuter:
Sekunder:

Bryt knäckebrödet i bitar.